miércoles, 19 de junio de 2013

critica de música: MANEL un grup prometedor

Un grup de musica català prometedor
Calella
cultura
 



Els Manel  és un grup barceloní format per 4 components: Arnau Vallvé (veu, bateria i percussió), Martí Maymó (veu, baix i clarinet, en poques ocasions el contrabaix), Roger Padilla (veu, guitarra i banjo) i Guillem Gisbert (veu principal, ukelele i guitarra).
El grup té un estil pop-folk i indie, es van fer famosos gràcies a un programa de radio que tractava de versionar cançons famoses al català, en aquest cas van versionar dos cançons una era la cançó de Shakira La tortura que la van anomenar el bròquil i la segona cançó que van versionar va ser “no t’enyoro” del grup català Els Pets. Gràcies a aquestes cançons van guanyar el concurs i el premi era gravar-lis el seu primer disc amb el nom Els millors professors Europeus, amb el que van assorir l’èxit dins la música catalana. A l’any 2011 van treure’s el seu segon CD amb el nom de 10 milles per veure una bona armadura, el qual va assolir un gran èxit ja que va ser el CD més venut dins l’Estat Espanyol i era cantat en català i va guanyar molts premis dins del món musical. I aquest mateix any han tret el seu últim disc anomenat Atletes, baixin de l’escenari el qual també ha assolit que torni a ser el CD més venut a Espanya.
En el concert van tocar les cançons del segon CD i les mes famoses del primer, com per exemple; El mar, Ai Dolors, Dona estrangera i En la que el Bernat se’t troba. Em va semblar un gran directe perquè no canvia gaire al CD.

El cantant te una veu tenor. En general m’han agradat totes les seves cançons, unes més que d’altres. La cançó que més m’agrada d’aquest grup és Al Mar de l’àlbum Els millors professors europeus. El seu ritme de melodia m’agrada bastant i amb el baix i el ukelele fa que sigui diferent als altres cantants. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario