miércoles, 19 de junio de 2013

Energia solar fotovoltaica


Energia solar fotovoltaica
Calella
ciencies
 



1.    L'energia solar fotovoltaica consisteix en la conversió directa de la llum solar en electricitat. Aquesta transformació és un fenomen físic conegut com efecte fotovoltaic. En l'efecte fotovoltaic l'energia de la llum solar excita els electrons dels elements químics semiconductors disposats en panells produint un corrent elèctric.
2.       L'energia renovable que millors resultats ha donat, tant a Europa com a Espanya, és l'energia eòlica, seguit de l’energia solar fotovoltaica que es creu que en uns anys l’energia solar serà la més utilitzada per el seu alt rendiment, encara que les energies que més rendiment donen ara mateix són les energies no renovables que estan amb un 80% d’utilització.
És recomanable instal·lar plaques solars fotovoltaiques en una casa ja que són fàcils de muntar i tenen bastant rendiment perquè amb un o dos metres quadrats de plaques fotovoltaiques ja en tindríem prou per tenir llum a tota la casa.
3.    Avantatges:
-       En primer lloc, són sistemes silenciosos, nets i respectuosos amb el medi ambient, en el cas dels sistemes domèstics, suposen un gran estalvi en el trasllat d'energia, ja que es troben en el punt de consum. 
-       El seu manteniment és mínim i tenen un gran període de vida útil, de manera que la inversió inicial s'amortitza en pocs anys. 
-       El seu ús implica un subministrament d'energia continu i fiable sense dependre de les fonts d'energia convencional, basades en els contaminants combustibles fòssils. 
-       En el cas de les centrals fotovoltaiques, es requereix poc temps per a la seva construcció.

Inconvenients:
- Les instal·lacions fotovoltaiques tenen unes limitacions que han de portar els seus usuaris a la moderació en el consum i l'ocupació d'aparells amb elevats rendiments. 

- L'aplicació d'aquest tipus d'energia solar en habitatges aïllats de la xarxa requereix, a més de panells, un sistema d'acumulació, ja que el consum no sempre coincideix amb els moments de llum o es dóna quan les condicions atmosfèriques són desfavorables.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario