miércoles, 19 de junio de 2013

Actualitat en català i biografia

Troben a Pineda el cos sense vida de l'home desaparegut

Calella

 



Han localitzat aquest matí a Pineda el cos sense vida del veí de Sant Celoni desaparegut a Calella dijous de la setmana passada al litoral calellenc.

L'han trobat, i segons Bombers, 100 metres endins de la platja de Poblenou, a prop del Rierany dels Frares, i s'ha pogut rescatar després que un veí l'hagués vist a dos quarts d'onze del matí surant al mar.
Els Bombers han enviat una dotació terrestre i lequip del GRAE subaquàtic, mentre que els Mossos d'Esquadra hi ha enviat 6 dotacions. Una patrulla d'aquest cos ha estat l'encarregat de rescatar el càdaver.
Per aclarir les causes de la mort properament es practicarà l'autòpsia del cadàver.
 L'home, de 44 anys d'edat, era membre col·laborador de la colla de  geganters de Sant Celoni, d'on era veí. 
Què? L’home es va endinsar a l’aigua de la platja de Calella per preparar-se a la important prova de la challenge-costa barcelona-mareme la qual requereix molt de preparament físic en les modalitats de natació, ciclisme i mitja-marató i alhora de l’entrenament l’home per causes desconegudes es va ofegar.
Qui? un home resident de la vil.la de Sant Celoni
On? A la platja de Calella i pineda
Quan? El passat mes de maig
Per que? Causes desconegudes
Com? Causes deconegudes

Francesc candini i puig
Calella
 

Va néixer a barcelona el 4 de octubre de 1945 va ser un director artístic de cinema el qual va estudiar a la escola massana: disseny industrial i de interiors, escola eina: teoria del art, escola eina: fotografia i escola nikon.
Dos anys despres de finalitzar els seus estudis al any 1975 va començarà fer la seva primera pel·lícula amb Francesc Bellmunt (la orgia).
Mes endavant va fer moltes mes pel·lícules amb importants directors com Jordi cadena, Bigas luna, Paco betriu, Luis gomelon, Agustí Villaronga i Antonio p ferrer
Va fer pel·lícules imprtant com el niño de la luna, 99.9, renacer, la plaça del diamant, el mar...                                      apart de fer pelicule també a treballat en el mon del teatre i dels spots publicitaris de grans marques com colacao, vichi catalan, nivea...
Al any 1982 va ser nominat com a millor director artístic als premis goya de la acedemia del cinema.















Un grup de musica català prometedor
Calella
 


Els Manel  és un grup barceloní format per 4 components: Arnau Vallvé (veu, bateria i percussió), Martí Maymó (veu, baix i clarinet, en poques ocasions el contrabaix), Roger Padilla (veu, guitarra i banjo) i Guillem Gisbert (veu principal, ukelele i guitarra).
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/302132_2002612186240_1742866488_n.jpgEl grup té un estil pop-folk i indie, es van fer famosos gràcies a un programa de radio que tractava de versionar cançons famoses al català, en aquest cas van versionar dos cançons una era la cançó de Shakira La tortura que la van anomenar el bròquil i la segona cançó que van versionar va ser “no t’enyoro” del grup català Els Pets. Gràcies a aquestes cançons van guanyar el concurs i el premi era gravar-lis el seu primer disc amb el nom Els millors professors Europeus, amb el que van assorir l’èxit dins la música catalana. A l’any 2011 van treure’s el seu segon CD amb el nom de 10 milles per veure una bona armadura, el qual va assolir un gran èxit ja que va ser el CD més venut dins l’Estat Espanyol i era cantat en català i va guanyar molts premis dins del món musical. I aquest mateix any han tret el seu últim disc anomenat Atletes, baixin de l’escenari el qual també ha assolit que torni a ser el CD més venut a Espanya.
En el concert van tocar les cançons del segon CD i les mes famoses del primer, com per exemple; El mar, Ai Dolors, Dona estrangera i En la que el Bernat se’t troba. Em va semblar un gran directe perquè no canvia gaire al CD.
El cantant te una veu tenor. En general m’han agradat totes les seves cançons, unes més que d’altres. La cançó que més m’agrada d’aquest grup és Al Mar de l’àlbum Els millors professors europeus. El seu ritme de melodia m’agrada bastant i amb el baix i el ukelele fa que sigui diferent als altres cantants.
GUIA DE SANT POL DE MAR:
Ermita de Sant Pau, La Ruscalleda i l’església de Sant Pol
Sant pol
 

Premièrement vous devez sortir du collège ‘’ Bisbe Sivilla ’’ puis saisir la national en direction Barcelone, continuer jusqu’à ce que  vous arriviez à Sant pol. Lorsque vous voyez un hôtel qui s’appelle Hotel Gran Sol, entrer par la première entrée à droite et se diriger vers la place de l’hôtel. 
Une fois que vous y êtes, vous faites le tour du rond-point vers le bas, vous allez tout droit et vous passerez un pont, après le passage par la rue Tobella, vous allez tout droit et quand vous atteignez la fin de la rue, tournez à gauche et montez la rue jusqu’à arriver à l’église de Sant Pau, il y a deux rues, tournez à droite et montez jusqu'à la fin, et aller à la recherche d'une place de parking. 
Une fois que vous avez garé tournez à droite, montez les escaliers et vous êtes à Sant Pau.
Vous revenez sur la rue où vous etiez avant, la rue du Carrer Nou au final de la rue il y a un restaurant appelée Ruscalleda venir au bout de la rue et continuez tout droit. Monter et suivre la ligne droite, se rendre finalement à une boulangerie qui s’appelle "El crustó", continuer tout droit, monter la rue  et il y a la chapelle de Sant Pol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario